Gezondheid

Weg met die kant-en-klaar maaltijden

Geplaatst

Helemaal klaar met die pizza’s en opwarm maaltijden? Wanneer je een druk leven hebt met een fulltime baan kan het zijn dat je geen zin of tijd hebt om gezond te eten. Waar het probleem meestal ligt is bij de vraag: “wat eet ik vandaag?” Het is dan namelijk makkelijk om te kiezen voor iets wat kant en klaar is als je niet kunt verzinnen wat je gaat koken. De oplossing? Simpele en gezonde recepten klaar leggen! Gauw op zoek dus naar gezonde recepten avondeten en eventueel ook voor de lunch.

Voorbereiding is het halve werk

Ga vantevoren dus op zoek naar gezonde recepten. Bij veel sites kun je ook zoeken op bijvoorbeeld budget of snelle bereiding. Veel gezonde recepten heb je al in een kwartier op tafel staan. Probeer dus eerst zo’n snel recept uit, dan zul je merken dat het helemaal niet zoveel moeite is. Na zo’n gezonde maaltijd voel je jezelf ook een stuk beter! Na een tijdje kun je het ook gaan combineren met cardio of krachttraining en dan zul je merken dat je lichaam dit waardeert. Je gaat je een stuk prettiger en levendiger voelen. Het heeft dus alleen maar voordelen!

Lekker invriezen

Wat ook een goede tip is, is het invriezen van maaltijden. Dus kook niet voor 1 keer, maar meteen voor 3, 4 of wel 5 keer. Op deze manier kun je tijd en geld besparen. Het is namelijk een stuk goedkoper wanneer je grotere hoeveelheden koopt. Daarnaast kook je 1 keer voor meerdere keren avondeten. Je bespaart veel tijd aan het koken. Wat je dus de eerste keer teveel kookt kun je makkelijk in bakjes doen en invriezen. Op de dag dat je het vervolgens wilt opeten haal je het voor je werk uit de vriezer. Wanneer je thuis komt is het dan ontdooid en kun je het makkelijk opwarmen. Zo heb je toch een kant en klaar maaltijd, maar dan gezond!